1-0 till Danmark

Hur kommer det egentligen sig att man i Danmark är väldigt duktig på att utbilda inom projektledning? Eller ”projektledelse” som man ju så korrekt säger på danska.

Det verkar helt enkelt som om att danskarna nu länge legat i framkant vad gäller projekteldning och att arbeta med stora produktioner av olika slag. Spontant så kan man ju tror att svenskarna och danskarna är lika duktiga på sådant här, men tydligen inte. När det kommer till att projektleda, är det alltså danskarna som leder med flaggan i topp.

Så hur ska egentligen vis svenskar bete oss för att bli lika duktiga och skickliga på detta som danskarna? För vi kan ju inte bara sitta här och se på när danskarna tar över ett så pass stort område som detta faktiskt här. Vi svenskar måste helt enkelt ta oss samman och inse att vi faktiskt inte är ledande i Norden på alla områden. Nu måste vi helt enkelt tänka till och lägga manken till lite extra, annars så kan vi komma att behöva skämmas en rejäl stund framöver.

Här kommer några tips på hur vi svenskar kan bli lite bättre på saker och ting:

  • Ödmjukhet – Ett drag som alla vi svenskar borde öva lite mer på. Det är något som man kan ha användning av i nästan alla situationer här i livet. Glöm inte det!
  • Hjälpsamhet – Svenskarna har inte alltid varit bäst på att hjälpa varandra. Därför borde vi tänka allt mer på varandra och den goda karman. What comes around goes around.
  • Positivet – Var lite glad och njut av livet. Där har vi något att ta efter danskarna.