Analoga och digitala visitkort

Analoga och digitala visitkort

Affärsman

Förr i världen

Förr i världen var det ganska rakt på sak när det kom till att försöka imponera på en tjej. Det handlade mycket om saker och framför allt bilar. Hade man en bra bil så verkade det som att man hade koll och ett bra jobb. Även idag går de två sällan ihop. En del människor lägger ned hela sin ekonomi på att skaffa en riktigt schysst bil för att sedan leva på existensminimum. Men varför? Jo för då verkar man lyckad, rik och som att man har ett väldigt bra jobb.

Visitkort – ingen bil längre

Idag är snarare vad du gör på dagarna det som lockar mest. Män, men också kvinnor, slipar gärna till sitt visitkort för att få det där jobbet att låta extra bra och kanske lite mer komplicerat och viktigt än vad det faktiskt är. Står det med ord som ”creative” och ”producer”, på engelska, så låter det som att man till och med är den som kan väldigt mycket och håller i pengarna samt har ett väldigt kreativt och coolt jobb.

Affärer

Ett visitkort som inte var menat

Nattliga upptåg med körningar på natten är inte helt ovanligt. Men att köra rakt in i en butik är något utav det vanliga. Av däckspåren att döma har föraren hållit väldigt höga farter och det har gjort att det inte går att öppna dörren till butiken. Det var Hannele som äger Hem-idé, en butik som mycket riktigt handlar om inredning, kom till jobbet och såg olycksplatsen. Föraren hade däremot lämnat bevis i form av en registreringsplåt som tordes ha fallit av under krocken. Även en bit av ett stänkskydd hittades. Polisen kunde senare enkelt hitta förövaren och han kommer nu stå till svars för det som har hänt. Hannele, å andra sidan, kommer ha höga kostnader för att reparera fastigheten och kommer dessutom missa en massa intäkter då butiken måste hållas stängd under ombyggnaden.

Vad betyder egentligen visitkortet

Oftast när man får ett visitkort så brukar det finns otaliga recept på hur man bäst kontaktar vederbörande på kortet. Facebook, mail, telefonnummer, hemsida, ja listan brukar kunna göras lång. Men ibland stöter man på det där tomma visitkortet. Någon som inte vill bli kontaktad alls. Det kanske låter konstigt för många, men det är inte helt ovanligt och tanken är att man ska känna att personens blotta existens säger mer än vad en massa kontaktuppgifter gör. Förr i världen lämnade man över visitkortet till butlern på festen och detta sågs mer som en artighet. Man kan kanske känna att visitkortet idag är lite förlegat då många bara byter email eller telefonnummer i några knapptryckningar på mobilen. Men om man tar Asien som exempel så är visitkortet fortfarande en väldigt stor del av affärsförhållanden och kortet är något man ska vårda ömsint. Vid ett möte i till exempel Japan så kan bytet av visitkort nästan vara rituellt och alla plockar fram kortet ur plånboken för att de andra ska kunna komma ihåg dig. Trots att det är ett land som ligger så pass mycket för teknologiskt så är ändå det handfasta analoga det som gäller i många kretsar.