Anordna företagets konferens

Varje år anordnar fler hundra svenska företag konferenser för sina anställda och branschfolk. När man ska anordna konferens är det viktigt att ha en eller flera lockande och bra föreläsare. Det är även viktigt att ha en bra lokal och ett bra läge på konferensen.

5297466-forelasning (1)

I den här artikeln kan man läsa att Apples vd Tim Cook kommer att gästa konferensen Boxworks i San Fransisco i slutet av september. Företaget Box erbjuder stora företag molnbaserade lagringslösningar och i ett blogginlägg meddelar företaget att deras konferens alltså kommer att gästas av giganten inom teknikvärlden. Cook kommer att vara gäst när konferensens öppningstal hålls och Box ser verkligen framemot att han kommer att prata hos dem. Förutom Cook kommer även konferensen att gästas av Pixar-grundaren Ed Catmull.

Välj en bra föreläsare

Det kan tyckas lite kostsamt och onödigt att bjuda in ett såhär stort namn till en konferens, men det är inte alls ovanligt att man försöker få stora namn att föreläsa på konferensen. Detta gör att fler blir intresserade av att gå på konferensen och bidrar förhoppningsvis till att konferensen blir mycket bättre. När man väljer en föreläsare till konferensen behöver man inte gå direkt på kändisarna, utan det är nästan mer populärt att man väljer en föreläsare som man hört ska vara bra av någon annan och det är oftast doldisar som är mest eftertraktade. Några föreläsare som de senaste åren varit populära är:

  • Jörgen Oom.
  • Magnus Lindkvist.
  • Leo Razzak.
  • Rune Larsson.
  • Mia Törnblom.
  • Victor Muller.

Vad gäller priset för en föreläsare kan det variera kraftigt, skriver Svenska Dagbladet. Vill man boka ett känt namn som exempelvis Per Morberg kan det landa på 150 000 kronor, men det finns även talare som endast tar runt 5 000 kronor. Det är tillgång och efterfrågan som styr priset och vill man ha en väldigt bra och populär talare så kan det blir dyrt.

Läget är A och O 10183596-public-speaker-at-business-conference

Det är dock inte bara föreläsarna som är viktiga för att göra en bra konferens som många vill delta vid. Det handlar även om att ha en plats för konferensen som känns lockande. För att konferensen ska ha hög tillgänglighet är det många som har sin konferens i en storstad, men handlar det om ett enskilt företag som ska på konferens är det vanligare att man vill komma bort från arbetsplatsens närområde. Något som blivit populärt de senaste åren är att ha en naturnära konferens i Stockholms skärgård där man kan komma bort från kontorsstressen, övernatta och göra aktiviteter under pauserna. En annan trend är nämligen att man har konferensen i en avslappnad miljö och att man värderar pauserna eftersom det är just i pauserna som man verkligen kommer igång och kan prata med sina företags- och branschkollegor. Det är även under rasterna som viktiga kontakter knyts, skriver nwt.se.