Erfarenhet den bästa skolan

Det är vanligt att man pratar om olika utbildningar som en naturlig del för att kunna klättra i karriären, och visst är det viktigt med en utbildning. Men det är faktiskt inte det ända som spelar roll. Erfarenheten och att ha gjort saker praktiskt spelar också roll. För startar man igång projekt på egen hand eller tillsammans med andra så kommer man lära sig det mesta kring hur saker verkligen fungerar längst med vägen. Erfarenheten är därmed en skola i sig, som kommer att kunna ta en betydligt längre än vad man kanske kan tro.

Mycket lär man sig praktiskt

En utbildning kan visserligen ge en bra grund att stå på men mer praktiska saker kring de situationer man kommer att stöta på när man har ett eget företag eller en egen butik kommer inte alla att rymmas inom en utbildningsplan. Ett exempel är det att ha en butik och kunna klara sig på en mindre summa pengar i början när man startar igång verksamheten. Hyra och faktorer som belysning och el kommer att vara utgifter redan från start när man försöker få kunder att upptäcka och komma in i butiken, samtidigt som det är utgiftsposter som man inte kommer att göra något åt. Men det finns faktiskt sätt att komma billigare undan trots allt, som genom att installera energisnål butiksbelysning. Liknande alternativ kommer man att ha inom de flesta områden. Med det gäller att veta om att det finns så att man också kan utnyttja dem.

Naturligtvis kommer man aldrig att kunna bli en expert inom alla områden. Detta gäller oavsett om man har en utbildning i bagaget eller inte. Men det finns knep till att luckas nå sina måla i alla fall. För det man inte själv är expert på kommer det alltid att finnas någon annan som kan riktigt bra, och det är med just de personerna som man bör samarbeta.