Plugga deltid på yrkeshögskola

Plugga deltid på yrkeshögskola

Funderar du på att bredda din karriär? Kanske har du tröttnat på yrket du har idag eller så vill du utbilda dig till något helt nytt och ta nya vägar i livet. I Sverige finns det ett flertal yrkeshögskolor som du kan vända dig till med utbildningar i alla dess slag. Det finns utbildningar som låter dig studera på distans eller deltid, så att du kan fortsätta arbeta under tiden för studierna.

Att studera i Sverige är idag ingen konst. Det finns många bidrag och studielån som du kan använda dig av för att väga upp för förlorad inkomst under studietiden. Fördelarna med deltidsstudier är många. Du har till exempel möjlighet att fortsätta arbeta under tiden du studerar och kan på så vis slippa samla på dig för mycket studielån. En annan fördel är naturligtvis att du också kommer att kunna fortsätta med yrket du har idag. Studierna kan fungera som ett sätt för dig att vidareutbildas inom de områden som intresserar dig, samtidigt som du får fortsätta med det du gör idag.

Deltid eller distans?

Student studerar hårt tentamen och sover på böckerDen som inte vill eller har möjlighet att studera på deltid kan titta på möjligheterna att studera på distans. Hos nackademin.se kan du hitta ett flertal kurser och kompletta utbildningar som låter dig studera var du än befinner dig. Att studera på distans kräver naturligtvis mer av dig som person. Du behöver ha mycket disciplin för att få arbetet gjort. Å andra sidan är det också en väldigt stor frihet med att studera hemifrån. Du kan läsa kurser och utbildningar som inte finns tillgängliga i din egen hemstad och får på så vis tillgång till ett mycket större utbud och fler möjligheter. Om du har svårt att veta vilken kurs som kan passa dig kan du kostnadsfritt vända dig till en studievägledare för tips och råd.