Rekrytera själv eller ta hjälp?

Många företag vill och behöver rekrytera in nya förmågor. Det kan vara så att företaget växer eller att en ny produkt tillkommit där expertis behövs. En chef kanske ska på mammaledighet eller så har en medarbetare valt att söka sig till nya äventyr. Hur det nu än må vara behövs det en ny person på plats, någon som passar perfekt för rollen. Men hur hittar man en sån?

rekryteringOftast är det bättre att lämna över rekrytering till experter än att göra det själv. Titta här till exempel, på http://kundia.com/rekrytering/ kan du få hjälp med rekryteringen i stället för att göra det själv, det blir bättre resultat samt sparar både tid och pengar.

Det kan vara inom sektorer som:

  • Kontor och administration
  • Försäljning och kundservice
  • Bygg och industri

De personliga egenskaperna slår ut meriterna – nästan

De personliga egenskaperna blir allt viktigare i dagens rekrytering, enligt en artikel i Dagens Industri. Digitaliseringen i vårt samhälle och inte minst i näringslivet, har gjort att allt fler företag är beredda att anställa utan att träffa kandidaten på förhand.

Skippa referenser vid rekrytering?

Flera rekryteringsexperter menar också att man lika gärna kan skippa referenserna vid rekrytering, dessa kommer ändå, med största sannolikhet, vara odelat positiva.

Han letar främst personer som kombinerar ett starkt resultatdriv med att få andra att glänsa. Personer som bara slår sig själva för bröstet är en riktig varningssignalVeckans Affärer

Mer om rekrytering och hur myndigheter använder sig av personlighetstester kan man läsa om i denna artikel från Dagens Nyheter. Det kan nämligen slå lite fel ibland.