Så får du fler karriärval

Så får du fler karriärval

Står du mellan jobb eller letar du efter nya karriärvägar? Har du funderat över om det finns något enkelt sätt att med små medel bredda din kompetens och dina möjligheter? I sådana fall kan det vara en mycket bra strategi att införskaffa ett truckkort.

Att ett vanligt körkort ger dig bra förutsättningar för en yrkeskarriär är väl känt. Om du kompletterar med ett truckkörkort som går att skaffa för en väldigt liten tids- och ekonomisk investering har du breddat dina karriärvägar ordentligt. Hos aktörer som https://www.mgbtruck.se/ kan du för en rimlig peng ta ett truckkort på två dagar, inkluderat teori och praktiskt prov. Faktum är att truckkörkortet ses som en såpass stark väg in på arbetsmarknaden att vissa menar att utbildningen borde berättiga till CSN-lån. Truckutbildningar har även använts i många olika arbetsmarknadsåtgärder i syfte att göra arbetslösa mer konkurrenskraftiga på arbetsmarknaden.

man i röd truckEn väg in på arbetsmarknaden

Att ta truckkort påminner om hur det är att ta körkort, med skillnaden att det är billigare och går fortare. Under kursens teoretiska delar får du gå igenom grundläggande säkerhetsregler och kunskaper i hur truckar fungerar. Det ingår också lära om vad som särskiljer olika trucktyper. Kursens praktiska del består av olika körmoment samt ett körprov. Du får prova på att köra truck i trånga miljöer samt plocka ned pallar eller dylikt från stallage.

Bra utsikter

Enligt Arbetsförmedlingen råder det för tillfället liten konkurrens om arbetstillfällen som truckförare. Som truckförare jobbar du vanligtvis i en lagermiljö, det är dock en sektor som sträcker sig över många olika branscher. Oavsett var du jobbar som truckförare gäller det att du är noggrann och har ett utvecklat säkerhetstänk, vilket du får lära dig under utbildningen. Med tanke på hur arbetsmarknaden ser ut är det inte alls omöjligt att du har jobb redan i samband med första arbetsintervjun du får gå på.