Så hittar du nytt jobb i Blekinge

Det kan vara en riktig utmaning att hitta ett nytt jobb. För det första ska du hitta företag i närheten av där du bor och sen ska dessa företag vara på jakt efter nya arbetsstjärnor. Här kommer några tips på hur du kan hitta potentiella arbetsgivare i Blekinge.

När du ska söka nytt jobb så är det många saker som måste stämma överens. Det ska vara ett jobb du känner att du kan lära dig och kan utföra. Det ska vara en arbetsplats som finns i din närhet. Det ska vara en potentiell arbetsgivare som du känner att du kan representera. Hur gör du då för att hitta dessa potentiella arbetsgivare?

Hitta din arbetsgivare i Blekinge

jobsökning datorFör att hitta företag i Blekinge som kan bli din nya arbetsgivare kan du gå in på olika sajter som har samlat företag där du kan söka efter område och bransch. Sök efter Blekinge samt din bransch så får du upp alla verksamma företag. Många företag uppskattar att du visar dig intresserad så det är en bra idé att skicka iväg en spontanansökan till alla företag du ser som potentiella arbetsgivare även om de inte har en jobbannons ute. Vill du vara extra våglig kan du ringa företaget och presentera dig. Du skapar då en första kontakt och får en relation som ni kan bygga vidare på.

Marknaden förändras – jobbsökarnas arbetsmarknad

Oavsett vilken bransch du söker jobb inom har du fördelen att marknaden har förändrats och många arbetsgivare har svårt att hitta personal. Några exempel på branscher som är underbemannade är vårdsektorn och polismyndigheten samt många industrier. Flera företag söker också efter mångfald vilket öppnar upp dörrarna för folk med funktionsnedsättningar. Tanken är att alla ska kunna komma ut i arbete, oavsett förutsättningar. Se inga hinder utan sök ditt nya jobb idag.