Tips för nystartat företag

Det blir allt vanligare och mer populärt att entreprenörer väljer att starta egna företag. Men det är långt ifrån alla som faktiskt lyckas med sin affärsidé då det finns fler saker att tänka på än vad man kanske trodde när man påbörjade sin verksamhet – både såväl bakom kulisserna som ute bland potentiella kunder och kontakter.

Socialt nätverk - MINDRE

När du känner att du inte är motiverad på jobbet, har en stark affärsidé och har stöd från din omgivning kan det vara dags att starta ett eget företag, enligt tidningen Privata Affärer. Men man ska bära med sig att starta ett helt nytt företag kräver mycket tid, engagemang och kunskap, men det gäller även att vara smart. Ett av de bästa tipsen som experterna kan ge är till exempel att låta andra sköta det du själv inte har hundraprocentig koll på såsom redovisning, bokföring och marknadsföring och så vidare. Enklast om man vill ta hjälp av en bokföringsbyrå exempelvis är att samla in redovisningsofferter för att se vart någonstans man kan få den bästa dealen – ett nystartat företag brukar ofta inte ha speciellt stora medel att röra sig med och då är det bra att få flera alternativ och inte bara välja första bästa konsult som knackar på dörren! Likaså gäller när det kommer till marknadsföring av företaget. Vill man bli framgångsrikt måste man synas och konsumenterna måste veta varför de ska välja just din produkt eller tjänst, och för att lyckas med detta är knepet att nätverka.

Nätverka smart

Det är viktigt att knyta rätt kontakter på ett smart sätt och det smartaste sättet är genom att nätverka. Till exempel kan man nätverka genom att synas på rätt platser med rätt människor i rätt sammahang. Säljer man till exempel skönhetsprodukter för kvinnor så kanske motormässan inte är den optimala platsen att försöka hitta varken kunder eller samarbetspartners på. Det handlar helt enkelt om att tänka logiskt: vart ska jag och mitt företag vara någonstans för att gynna såväl oss som mina tilltänkta konsumenter? Och sedan arbeta därifrån. Men något som du heller inte ska glömma är att även ha en webbplats för dina nyfunna kontakter att besöka – för visst kan du säga allt mellan himmel och jord för att binda nya partners men om du inte har något som visar ditt företag på ett bra sätt är det lätt att allt fallerar.

Nyckeln till en bra hemsida

Nyckeln till att få en bra hemsida är något som tidningen Internetworld tipsar om. Bland annat tar man upp hemsidans tema som bör vara stilrent, lättförståelig och snygg samt välplanerad med rubriker, underrubriker och kategorier så den även är lättnavigerad, annars riskerar du att förlora besökare. Vidare ska hemsidan även vara relevant för företaget och din produkt – så även här kan det vara bra att ta hjälp utifrån för att garantera att företaget du skapar för en bra start!

hemsida