Utbilda sig mot det praktiska yrken

När man i lokala tidningar pratar om vidareutbildningar är det vanligt att man helt fokuserar på de alternativen finns på högskolor och universitet.  Att just studier på universitet är det som bäst kommer att ta en till ens mål i yrkeslivet eller passa en som person är dock ingen självklarhet. Men det finns gott om andra alternativ, både när det gäller utbildningar som är mer praktiska och olika former an skolor, både statliga och privata. Till privata utbildningar, som dem att utbilda sig till sminkös, frisör eller barberare kan det krävas att man köper sin egen utrustning i form av rakborstar, smink eller frisörsaxar.

Barberare idag populärt

Att gå till en salong för att raka sig på det klassiska sättet med rakkniv och av en utbildad barberare är något som vuxit i popularitet, bara under det senaste året. Extra stor har trenden blivit i de större städerna, som i Stockholm, där det idag finns salonger endast för rakning i den klassiska amerikanska stilen så som man är van att se den som film. Även om det som tur är aldrig blir lika grovt och förödande som i filmen med Johnny Depp.

Marknaden för hudterapeuter och massörer är även det en yrkeskategori som har vuxit under de senaste åren. Som färdigutbildad kan man bland annat välja mellan att arbeta på en redan etablerad salong, ett spa eller starta eget. Bara för att nämna några alternativ. Liknande är kategorin för att utbilda sig som sminkös. Under utbildningen kan man behöva köpa sina egna produkter, men skolan brukar i många fall kunna ordna studentrabatter på specifika och utvalda märken. Att sedan få ett jobb handlar inte bara om att vara så duktig som möjligt, utan det krävs också att man är driven och tar för sig.